Wednesday, 30 October 2013

Belajar Dari Kesilapan yang Lalu~~


Assalamu'alaikum..

Entri hari ni berkaitan dgn Kete Auto.. kete Bapak # iaitu kete Pesona Purple...

ari ni  bapak dah beri kepercayaan yang agak penuh kpda ku utk membawa kereta... dia pnt kot... so ak drive kete dr bota ke behrang utk amik adik yg dah habis exam... ap ag, CUTI semester sudah bermula..... teringt mase ak duk poli ngn unimap dulu.... perkara yang pling bahagia n best  bile cuti sem bermula.... syokk ooo duk umh... releks otak dr berfikir....

berbalik pada tajuk entri pada kali ni kisah pengajaran yg xdpt ak lupakan...

Dulu ak sgt2 trauma bile nk pegang kete pesona bapak ni... sebab pada suatu ketika dulu, ade perkara yang paling tidak diingini berlaku terjadi... sepantas kilat bende tu jadi... RM3000 melayang bayar kat org tu....

kisahnye, mse tu, ak gian sgt nk pegang kete.... reverse2, terlnggar 2 biji kete owner kedai mkn...  mcm2 rse ade mase tu... astaghfirullahhal'azim... hbis kete org... kete bapak skli la habisnya..

kete owner : Myvi baru
                     Rexton

sedeynye... bapak kene maki ngn ank org tu dsbbkn ak.. sbb ak... nk tumbuk pn, tumbuk la ak... jgn tumbuk bapak ak...  kengangn pahit tu membuatkn ak xnk bwk kete n xnk amik lesen kete pn...

smpai sekarag masih terpahat di ingatan... namun.... ak akn amik perkara ni menjadi satu pengajaran dalm hidup ak... dan sekarang... ak dh xtrauma ag ngn kete pesona bapak.... ak bukan sahaja ade lesen kete... namun ak dah boleh bawak kete... bukan sahaja kete manual... namun, kete auto pn ak dah berani...

P/S : nk bawak kete kene hati2... ap pn jenis dia, besar @ kecik k dia? hati2 tu perlu... dan jgn terlalu takut.... just yakin pada diri... klu ade sume tu dlm diri, in sya Allah, 1 dunia leh pusing...

dah pesanan buat korg2 yg sudi baca ni >>>> pandu la kete berhati2 dan berhemah ye kwn2... that all!! TQ... see you soon~~

Sunday, 27 October 2013

My Graduation day's

Assalamualaikum..

Syukur Alhamdulillah..segalanya sudah selesai..Dengan rasminya saya telah bergelar graduan Unimap, pada 21 September 2013.. konvo sebulan yang sudah... tp ri ni bru nk update pasal hari yang paling bersejarah ni kn?? hehe.. bz mengalahkn CEO?? hikhikhik~~

Apa-apa pn, Terima kasih yang tidak terhingga buat famili tercinta sebab sudi datang untuk memeriahkan lagi hari penting saya ni.. hehe.. Especially to My Cinta Hati, Badrul Hisham, tq for coming dear.. Sanggup bersusah payah dtg utk saya.. and TQ for the present.. Seriously, triple Like for the present.. I LoVE You Syg, Tq Very much... i got the camera beb!! leh tngkp gmbar hari2.. Save Batery Fon pas nih ~ hehe.. ni lah kamera saya:

                                  that funtion similiar like DSLR# but it's gud enough for me

This is "My SeCoNd SqUaRE HaT" ~~ I Love It!!

                                              #UniMaP # Degree ~ CoMp. NetWoRk Eng.

First "SqUaRE HaT" la sgt tu kan, dekat Politeknik Ungku Omar, Ipoh jer..

                                                  #PUO#Diploma ~ ELecTRoNiC (Comp.)

Dan sedikit sebanyak Gambar Kenangan Sepanjang Konvokesyen #2013~ UniMAP


                                                     #bersama si dia di Festival konvo

                                                         #kenagan di Dataran Kangar~~


                                               #My Mom n Dad ~ Luv You So Much





#Sambil menunggu sebelum masuk Dewan, pose dlu~~ hehe.. sbb xtau bile jmpe si dia ag, atas izin Allah =)





# Semoga ikatan kami direstui Allah swt dan juga kedua Ibubapa kami, in sya Allah.. doakn ye.. Amin..

                                                         #Im officially Graduated!! :)

with mashitah : FYP group
with Muni




#Berpacaran sebentar di Kuala Perlis :: tgok laut
dulu selalu dating cni... bukn sekadar dating je, tp ni le tpt nk tenang kn fikiran... tengok laut tu tenang je... tp, sesekali, ombak dtg dan pergi.. Awesome!!
#ni je family yang dpt datang, my bro in law, my sis, mom, dan and wan. Linda dan Ly xdpt dtg sbb bz ngn test masing2 di Poli Behrang & Poli Kota Baharu.

Ending Photo with My whole family yang sempat datang.. tp cinta ak terhadap family xkan berakhir di sini jer.. Luv you my big family n my lover, badrul hisham bin abu bakar..

That All for today ~ Semoga bertemu lagi... See ya ~ ~

p/s : Tq sudi baca kisah yang panjang ni ye.. hehe ~